CEEC: Respecte al 21-D

Comparteix!

Des de l’any 1984 el CEEC (Centre d’Estudis Estratègics) i les persones que en formem part entre elles : estudiosos de la seguretat, exs alts càrrecs de la seguretat,  policies de Catalunya, policies municipals, bombers, agents rurals i membres dels cossos d’emergències mai  ens  havíem manifestat en relació a uns comicis electorals,  però enguany creiem que aquestes eleccions, producte d’un cop d’estat mitjançant el 155, ho requereix. Així, volem manifestar d’entrada el nostre absolut rebuig als partits que han fet possible l’aplicació arbitrària i abusiva d’aquest article i l’empresonament i exili d’alguns dels nostres dirigents polítics i de la societat civil.

És en aquest context que l’Estat està intentant desballestar la policia de Catalunya atemptant contra la seva dignitat i assumint sense contemplacions les seves competències,  convertint  aquesta en una policia “indígena” al servei dels cossos i forces de seguretat de l’estat.  Alhora  estant intentant liquidar l’incipient projecte d’un  model  de seguretat nacional per a Catalunya.

Davant d’aquesta situació d’excepcionalitat i plena d’il·legalitats el CEEC demana el vot  de  les persones implicades en la seguretat pública de Catalunya per a  aquelles   forces polítiques que estan patint els efectes del 155 i que estan lluitant per combatre’ls.

El CEEC també exigeix la immediata posada en llibertat dels presos polítics i que es permeti tornar de l’exili al govern legítim de la Generalitat a Catalunya.

El CEEC reclama, d’altra banda, que el Major dels Mossos d’Esquadra, José Luis Trapero , sigui restituït en les seves funcions al capdavant del cos  i que s’acabi la “caça de bruixes” contra tots els Mossos que van participar en l’operatiu de l’1 d’Octubre.  Així  com la retirada total dels efectius de reforç dels CFSE que van ser enviats a Catalunya per l’operatiu de l’1 d’Octubre.

Finalment, el CEEC vol manifestar que  considera una ofensa i una irresponsabilitat que el coronel, Diego Pérez de los Cobos, màxim responsable de l’operatiu de l’1 d’octubre, hagi estat l’escollit per fer-se càrrec de la seguretat del 21-D.