Al Palau, a l’hivern

Comparteix!

El CEEC compte amb una extensa biblioteca històrica de la que en destaquem la següent obra:

Al Palau, a l’hivern

El dia a dia de la política catalana al més alt nivell institucional.
El llibre que tothom esperava: què va fer el Tripartit i què van impedir-li que fes.
La primera gran denúncia de corrupció a Catalunya i com es va destapar un sistema polític pervertit a tot l’Estat.

Autor: Antoni Batista

Editorial: Base

Els tres anys de presidència de la Generalitat de Pasqual Maragall van culminar la seva creativa trajectòria política. S’acabava l’autonomia i despuntava el sobiranisme. Tres anys que van contribuir a canviar la història: l’afer del tres per cent, amb el destapament de la corrupció sistèmica, i l’elaboració d’un nou Estatut que proclamava la nació catalana i que va ser sabotejat per l’Estat. Aquestes dues fites transcendents expliquen el present de Catalunya i ajuden a interpretar el futur.

Al costat d’això, el llibre repassa altres esdeveniments de gran volada i amb repercussions posteriors. Dels diners públics als mitjans de comunicació fins als informes d’espionatge, passant per la treva d’ETA a Catalunya, el transvasament de l’Ebre, les lluites intestines contra Maragall… Al Palau, a l’hivern, títol evocació a la catalana de la Revolució Russa, és un retrat literari de la història, amb els seus protagonistes, i els seus ambients.

A partir dels seus dietaris al Departament de Presidència, Antoni Batista ha elaborat la crònica d’algú que ha tingut responsabilitats de govern i ha estat testimoni dels fets més importants del nostre país durant els últims i frenètics anys.

Antoni Batista coneix els nous moviments socials que emergeixen sobre l’obsolescència dels partits tradicionals, i ha estudiat la corrupció política amb la sagacitat i la valentia d’un mestre de periodistes. Ho explica amb la força narrativa de la primera persona, en una nova entrega del que anomena «periodisme de la vivència».