Mossos i Bombers al servei  del país

Comparteix!

Comunicat del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya:

El CEEC vol fer arribar a la Policia de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, la nostra solidaritat i tot el nostre suport. La vostra prudència, ponderació i fermesa defensant el poble de Catalunya i les seves institucions ens omple d’orgull. Gràcies a tots i a totes. El poble de Catalunya no ho oblidarà mai. Us estimem!

El CEEC vol felicitar, també, el cos de Bombers de Catalunya i al de  Barcelona pel seu servei  que ha anat molt més enllà del que les vostres obligacions professionals  requeria, demostrant la vostra ferma voluntat de servei a la ciutadania i al país. La vostra actuació ha estat un exemple que tampoc oblidarem mai.

El CEEC fa una crida a tota la societat per defensar  els nostres cossos de policia i bombers que de segur l’estat, en la seva bogeria al servei  del nacionalisme espanyol,  voldrà anorrear i afeblir.  Tots amatents i alerta!

El CEEC creu que  a part de la reprovació de la vicepresidenta del Govern espanyol  i cap ideològic de les “clavegueres de l’estat, Soraya Saénz de  Santamaria, és necessària la dimissió del Delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo. També reclamem el cessament immediat del coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, que a part d’un currículum deplorable és el màxim responsable de la brutal envestida dels cossos i les forces de seguretat de l’estat contra la ciutadania de Catalunya que no cometia cap delicte i que només pretenia exercir el seu dret a vot de forma pacífica.

El CEEC, d’altra banda,  vol reiterar una vegada més la necessitat d’enderrocar la comissaria de la Policia Nacional de la Via Laietana i en el seu lloc fer-hi un monument en homenatge  a totes les persones afusellades, torturades o empresonades durant el règim franquista. També s’hi hauria d’homenatjar a les forces de la Guàrdia Civil, Policia d’Assalt i Carabiners que el 18 de juliol del 1936 van defensar la Generalitat i la República i com a conseqüència molts d’ells van patir empresonaments i els seus dos màxims comandaments van ser afusellats.

El CEEC vol reconèixer, no obstant, que molts dels Policies Nacionals  i Guàrdies Civils que viuen i treballen a Catalunya s’han sentit molt malament davant l’arribada dels companys d’arreu de l’Estat que sense conèixer aquest país, la seva gent i la seva idiosincràsia han comès l’error que cap policia professional es pot permetre, ser part i augmentar “la problemàtica” que teòricament venien a solucionar.

L’Estat ha despreciat i ofès als professionals del CNP i de la GC i a molts dels seus comandaments que mai haurien actuat amb l’odi i la desproporció que ha permès el coronel Diego Pérez de los Cobos. Caldria que aquest, com a mínim,  fos declarat persona non grata a Catalunya.

Comissió Política del CEEC