Marc Costa nomenat director general del cos d’Agents Rurals

Comparteix!

El CEEC es congratula del nomenament del nostre col·laborador habitual, Marc Costa, com a director general del cos d’Agents Rurals. Costa fins ara ocupava la màxima responsabilitat  al capdavant de l’oficina d’atenció al ciutadà de l’àrea bàsica policial del Ripollès.

La decisió de crear una nova direcció general s’ha pres tres mesos després del terrible succés en el que dos agents d’aquest cos van ser abatuts a trets per un caçador.  Amb aquesta decisió es  recupera la direcció general pròpia amb la que comptaven els agents rurals quan Ramón Espadaler ocupava la conselleria de Medi Ambient  i que desapareixeria amb el govern del primer tripartit.

Així, els agents rurals estaven  integrats dins de la direcció general de Forest  que ara passarà a  anomenar-se direcció general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi Natural.  La recuperació d’aquest òrgan de govern polític del cos és una de les mesures previstes en el pla estratègic dels Agents Rurals que el govern té previst aprovar properament.

Costa,vigatà de 48 anys que ha desenvolupat diverses tasques dins del cos dels Mossos d’Esquadra. Ha estat instructor a l’Escola de Policia i ha exercit tasques en la instrucció d’atestats en diverses àrees bàsiques policials. És llicenciat en dret i ciències polítiques i de l’administració i diplomat en empresarials. Durant el període comprès entre el 2002 i el 2008 va exercir d’advocat i entre les seves especialitats en l’àmbit de la seguretat hi ha un profund coneixement del fenomen del gihadisme. En l’esfera privada, ha tingut una vinculació amb l’ANC, com a responsable de la comissió jurídica i de seguretat i amb una participació activa en la campanya Ara és l’hora.

El president de l’Associació Professional d’Agents Rurals, Francesc Coll, ha aplaudit la decisió i ha valorat positivament el nomenament de Costa “És positiu que vingui algú que coneix què és un cos uniformat”. D’altra banda, Coll  ha volgut posar de manifest que  forma part d’un cos que ja té trenta anys d’història i que no s’ha posat al dia com correspondria.  I com a primer requeriment al nou director general  li demana“tecnificar i actualitzar el cos”.