Vint-i-quatre professionals composen la unitat d’Intervenció i suport del SEM

Comparteix!

La infermera Maria Mercedes Val  és la cap de l’equip de 24 professionals de la unitat d’intervenció i suport del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), formada per infermeres i tècnics sanitaris que actuen en situacions d’alt risc. Aquest grup especialitzat va néixer a Catalunya l’any 2007, quan el departament d’Interior va demanar al de Sanitat tenir un cos format i especialitzat per treballar conjuntament amb la policia.

Aquest cos està preparat per actuar en casos d’emergències d’alt risc a Catalunya, com en desastres naturals o tecnològics, actes multitudinaris en què algú pot necessitar intervenció mèdica urgent i en actuacions policials que poden ser perilloses per a qui hi treballi, com va ser el cas dels atemptats de Barcelona i Cambrils d’aquest estiu.

Aquesta unitat d’intervenció i suport del SEM és única a Europa, ja que els altres cossos que actuen en les mateixes circumstàncies a la resta del continent són, a més de professionals de la sanitat, policies o militars. A Madrid existeix un cos similar però aquest últim s’organitza a través de voluntaris.