Trump desafia Erdogan i arma els Kurds

Comparteix!

Els assessors militars del president dels Estats Units, Donald Trump, li han aconsellat que si realment vol conquerir Raqqa, no només necessitarà els marines i els rangers desplegats fa unes setmanes, sinó que també haurà de comptar amb les forces de xoc kurdes, les més disciplinades i aguerrides i les més  temudes per Daesh.

Entre aquestes forces destaquen les unitats femenines kurdes que han encapçalat moltes de les victòries aconseguides en el front de Raqqa.

Les forces nord-americanes especials desplegades sobre el terreny han fet arribar a Washington la necessitat de lliurar a les unitats kurdes artilleria lleugera, morters, míssils contra-carros i míssils antiaeris. Aquests últims serien una advertència a l’aviació turca que sense el beneplàcit nord-americà varen bombardejar als kurds.

El president Erdogan ha rebut pressions per part dels seus comandaments militars per tal que anul·li la visita que tindria previst realitzar Trump, en les properes setmanes, a Ankara.

Dia a dia, doncs, es demostra que el conflicte kurd amb Turquia, Síria, Iraq i Iran seran la clau de volta de la solució de tot el conflicte de l’Orient Mitjà conjuntament amb el conflicte Arab-israelià.