Nou curs: Cal un projecte

Comparteix!

El CEEC amb l’inici del nou curs mantindrà el seu objectiu, que és el mateix des del 1981, construir un projecte de Seguretat Nacional per a la nostra Nació. El CEEC vol reiterar, una vegada més, la seva demanda a les nostres institucions per tal que es prenguin seriosament la seguretat i desenvolupin una estratègia, un relat i un projecte que sigui capaç de deixar enrere la situació actual marcada per l’oportunisme d’una classe política sense un model de seguretat nacional.

Una de les conseqüències de l’1 d’octubre va ser que va donar un gran prestigi a la Policia de Catalunya que va saber estar al costat dels seus ciutadans aplicant la proporcionalitat. O sigui, no van fer altre cosa que complir el seu deure en contraposició amb la salvatjada dels CFSE i el seu eslògan de «A por ellos».

La policia de Catalunya que va complir disciplinadament amb el seu deure, ara haurà de trobar la manera de solidaritzar-se amb els seus companys processats per l’1-O. I una vegada s’hagi passat pàgina cal que el Departament de l’Interior es renovi. Prou jocs d’equilibri polítics i distribució de cromos i cadires. Volem, d’una vegada per totes, homes i dones d’Interior i transversals. La seguretat no pot quedar mai a mans d’una opció política determinada.

Avui tenim, és cert, diversos temes urgents i prioritaris a resoldre en el si d’Interior entre els quals: una revisió salarial i dels endarreriments pendents, un aclariment sobre les jubilacions i sobre la segona activitat, les noves promocions, reciclatge, reparació i modernització de comissàries i instal·lacions, afrontar el «càncer» que representa un moviment sindical molt desprestigiat i dividit, tractar el futur de les policies locals en el si de la Policia de Catalunya i la creació d’un potent centre d’estudis que elabori un pla estratègic de futur. I pel que fa en relació al govern de l’Estat espanyol cal un seriós replantejament de les relacions amb els CFSE i sobre el funcionament de la Junta de Seguretat, així com de les relacions de la Policia de Catalunya en el marc internacional.

És l’hora d’un projecte amb majúscules que fomenti l’autoestima de la nostra policia i els cossos d’emergència.

Comissió Política del CEEC.