Marc Costa declara als jutjats de Vic per un presumpte delicte de desobediència

Comparteix!

El director general dels Agents Rurals, Marc Costa, va declarar  fa uns dies als jutjats de Vic, on va acudir citat com a investigat per un presumpte delicte de desobediència arran de l’1-O. Unes cent-cinquanta persones l’han acompanyat per mostrar-li el seu suport.

Ell mateix ho havia denunciat a  Twitter  on deia que se l’havia cridat a declarar per “haver defensat el dia del referèndum el col·legi electoral de Sant Julià de Vilatorta” municipi en el que resideix.  Segons relata Costa, aquell dia un mosso va aixecar una acta que l’identificava  ja que ell mateix se li va presentar per si hi podia col·laborar. Arran d’aquesta acta i d’un informe previ de la Guàrdia Civil, el jutjat va obrir diligències d’investigació.

Costa ha explicat a la sortida del jutjat que  havia contestat a totes les preguntes tant de la jutgessa com de la seva defensa perquè no té “res a amagar”. Segons ell, la jutgessa ha volgut saber  “exactament” quin va ser el seu paper l’1-O, i ell li ha respòs que havia estat al seu col·legi “com molts milions de catalans” que van anar a votar “democràticament”. “Vaig estar entrant i sortint del col·legi electoral i va ser una jornada festiva”, emfasitzava.

Costa ha afegit que “Només intenten fer por” i que  el que s’està investigant no és l’actuació d’una persona, sinó la voluntat d’un poble”, ressaltava.