França té dificultats per trobar aspirants prou preparats per als seus cossos policials

Comparteix!

La Policia Nacional francesa té la intenció d’incorporar fins a vuit mil nous agents de diversos perfils i per això posarà en marxa una gran campanya publicitària. Feia més de divuit anys que no s’havia fet cap campanya d’aquest tipus ja que no havia estat necessària.

Ara, però, es farà davant la manca de candidats competents per cobrir les places ofertades i es que l’any passat , fins a 400 llocs de treball van quedar vacants perquè els candidats simplement no estaven a l’altura. “Vam preferir no reclutar ningú perquè els joves no semblaven tenir les qualitats requerides o la formació necessària.  Així ho justifica Camille Chaize, portaveu del cos de seguretat. “l’objectiu d’aquesta campanya és generar el màxim nombre de candidatures”.

El secretari general de VIGI, Alexandre Langlois, secretari general del sindicat policial VIGI assegura que el problema no està en la quantitat sinó en la qualitat dels candidats. I afegeix que “El context d’amenaça terrorista, els horaris poc compatibles amb la vida personal i la taxa de suïcidis són algunes de les raons per les quals es defuig aquesta professió. “Un policia té deu vegades més possibilitats de morir per suïcidi, empès per la nostra pròpia institució, que no pas pels trets d’un criminal”, deixa anar Langlois”.

L’altre objectiu de la macrocampanya és acabar amb la imatge encarcarada que alguns joves tenen de les forces de l’ordre: “Tothom odia la policia!” és l’eslògan que es canta a crits en múltiples manifestacions a França. Per trencar aquesta barrera entre la policia i els joves es fan diverses activitats i també una breu exposició de fotografies, on es pot veure la cara més solidària del cos, el de la brigada d’assistència a les persones sense sostre, la BAPSA.