El govern suec envia una guía als ciutadans de com actuar en cas de guerra

Comparteix!

Gairebé 5 milions de llars  sueques han rebut en els últims dies una guia  molt semblant a la que s’editava durant la Segona Guerra Mundial, i que va desaparèixer en acabar la guerra freda, en la que s’explica als ciutadans   com preparar-se i com actuar en cas de guerra o emergència.

Així,  i per primer cop en dècades, es reprèn a Suècia la distribució d’una guia per tal que la gent sàpiga com “resistir a les adversitats”. La guia ja està disponible a Internet i tindrà versions en suec, anglès i una desena d’idiomes més.

La guia és una iniciativa de l’Agència Sueca de Contingències Civils, que depèn del Ministeri de Defensa. Christina Andersson, cap d’aquesta campanya de sensibilització, afirma “Tothom ha de saber com les crisis poden afectar la societat, quina responsabilitat tenen els individus i com poden preparar-se per a enfrontar-se a situacions difícils

Per si de cas, el fullet dona instruccions detallades i acaba amb la mateixa frase que hi havia eb la versió de l’any 1943: “Si ens ataquen, no ens rendirem mai”.