El CEEC i l’estat de la nostra Seguretat Nacional

Comparteix!

La incompetència, la manca de projecte d’estat, l’acomplexament vers l’estat espanyol i la supeditació als seus aparells i als seu imaginaris nacionals han fet que la nostra classe política ,en general, no tingui consciència nacional de seguretat.

I que fins i tot en alguns casos s’hagi potenciat càrrecs polítics en el camp de la seguretat a personatges impresentables i

oportunistes com a Albert Batlle, actual director general de la Policia. . Batlle és un professional de “l’establishment” sense ètica ni capacitat política i pitjor encara una persona sense escrúpols capaç de mentir i empastifar.

Al capdavant de  la seguretat del país i a la direcció política dels nostres cossos de seguretat i necessitem, en un moment polític transcendental  de la nostra transició nacional,  posar-hi dirigents , tant polítics com professionals, disposats a afrontar els riscs i les estratègies que la  nostra societat en marxa demanda.

El CEEC, que des de 1984 ha estat l’única entitat sense finalitat de lucre i sense cap suport institucional que ha intentat sensibilitzar-nos vers la seguretat tant en el marc nacional com en el internacional, creu que és l’hora de fer canvis en el Departament d’Interior. Creiem que aquest s’hauria de passar a denominar Departament de  Seguretat Nacional amb totes les seves conseqüències. També s’hauria de fer net d’oportunistes i “De Alfonsos” i potenciar la gran majoria silenciosa de comandaments i bases dels nostres cossos de seguretat que estan molt preparats  i que compten amb la credibilitat i lideratge necessaris davant dels seus companys.

Ara és l’hora dels canvis profunds que responguin al gran treball que els nostres professionals de la seguretat demanden. No pot seguir el divorci entre les cúpules i els comandaments i bases. Ha arribat l’hora de dir prou.

Com pot ser que tot i la gran valoració que fa la ciutadania dels nostres cossos de seguretat i emergències  aquests en canvi estiguin vivint un gran malestar i una manca de cohesió interna.

Des del CEEC  volem fer una defensa dels 35.000 membres dels cossos de seguretat i emergències del nostre país i només ens enfrontem a una part de les cúpules que volen fer-nos callar i que pretenen convertir les nostres crítiques en atacs no a ells sinó tots als membres de la seguretat de Catalunya.

Ningú a aquestes alçades es creu que el CEEC pretengui posar en  qüestió els Mossos d’Esquadra, les Policies Locals, Bombers, Rurals i la resta de cossos d’emergències, tot el contrari, respecten la nostra tasca reivindicativa i de construcció d’un projecte de seguretat nacional.

Volem agrair les moltes felicitacions rebudes aquests últims dies per la nostra decidida actitud al respecte. Gràcies a  tots i a totes!

Miquel Sellarès, president del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya.