Volen restar a Catalunya

Comparteix!

Membres del CEEC darrerament han mantingut converses amb integrants de la Guàrdia Civil i el Cuerpo Nacional de Policía. La gran majoria d’aquests funcionaris estatals, pertanyents a diferents categories i escales, els han expressat la seva preocupació per l’actual situació política. Aquesta preocupació es basa sobretot en el desig de no ser utilitzats i instrumentalitzats políticament per l’Estat en voler emprar-los com eina d’enfrontament amb les institucions catalanes. Tampoc volen ser una eina d’enfrontament amb els Mossos d’Esquadra en una hipotètica subordinació d’aquests a comandaments estatals.

Així mateix, un nombre important d’aquests policies els han expressat que en el cas que Catalunya arribi a la independència, optarien per restar al nostre país i demanar l’ingrés als cossos de policia catalans, especialment al Cos de Mossos d’Esquadra. Les raons que al·leguen són les del seu arrelament. Molts dels qui així s’han manifestat porten aquí molts anys i alguns dècades. Tenen fills catalans i els seria molt traumàtic haver de marxar d’una terra on s’hi senten plenament integrats.

Les millors condicions laborals dels policies catalans és un factor important per a que els més joves, i també els qui porten aquí més temps, es resisteixin a la idea de marxar.

No dubtem que aquests desitjos, manifestats confidencialment, seran tinguts en compte i fets realitat en la construcció de la futura Catalunya. No fer-ho seria un error.

Comissió Política del CEEC