Schlomo Ben-Ami: “Trump es comporta com l’idiota útil de Putin”

Comparteix!

En una entrevista al Punt Avui l’exministre d’Afers Estrangers israelià i ambaixador a l’Estat Espanyol entre els anys 1987 i 1991 afirma que “Els autoritarismes que veiem a Europa i també amb el nou president dels Estats units són una resposta a la immigració. És la rebel·lió de l’home blanc contra allò que és poíticament correcte, contra els principis liberals”

Així, per a Shlomo Ben Ami  d’aquesta política migratòria “Algú en pagarà el preu” i afegeix que “Si Turquia hi està involucrada, els kurds ho pagaran. L’únic que els importa és que no es creï un estat kurd”.

Per a ell “La immigració ha estat un regal a l’autoritarisme; li ha donat ales. L’ha votat l’home blanc furiós. És una desgràcia per als Estats units”. I pel que fa a Trump afirma que “És un home amb massa amor propi. De moment s’està comportant com un idiota útil. Això ho deia Lenin dels intel·lectuals d’Occident qye donaven suport al comunisme. Pot ser que Trump sigui l’idiota útil de Putin, que Putin l’utilitzi.”

Finalment i en relació al conflicte entre Israel i Palestina afirma que aquest està “estancat”  i creu que “La comunitat internacional hi hauria d’intervenir” .La millor solució seria la dels dos estats assegura. tot i qeu el repecte d’un possible acord al respecte matisa que “Tot acord, encara que vingui de fora, és un acord que als palestins no els agradarà. El comportament palestí és més complicat del que sembla des de fora. Sempre han temut el moment que s’hagi de prendre una decisió, perquè la decisió serà sobre una proposta que no concorda amb el que han dit a la seva gent durant molts anys” i acaba desitjant “Tant de bo es creï un estat palestí perquè és la salvació  d’Israel, però ja veurem com se sosté”

Adela Genís

El Punt Avui 29-1-2017