Nou govern, vells reptes

Comparteix!

Ja tenim Govern de la Generalitat de Catalunya!
És una notícia que hauria de semblar normal, però com que vivim en excepcionalitat aquesta té algunes particularitats. Al Departament d’Interior els del 155 van cessar el Conseller Forn, el Secretari General i la
Directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). És conegut també que els del 155 han canviat alguns comandaments dels Mossos. En el cas de Bombers, han paralitzat qualsevol moviment, com el relleu (per jubilació) del Subdirector General Operatiu. Aquest lloc,  a dia d’avui, continua vacant.
Així, esperem tenir, en breu,  un nou equip complet al Departament d’Interior,  les direccions generals
i als  organismes autònoms corresponents. Això facilitarà  la tramitació de moltes qüestions quotidianes, petites i grans.I és que el temps del 155 i el de la intervenció financera han propiciat la paràlisi de moltes accions i en diferents tipus de processos de suport, tals com els de la renovació  contractes de manteniment o els de compra de material per substituir-ne d’obsolet.
A més a més i com que veníem d’un llarg període de retallades, en especial al cos de  bombers, la flota d’equips
està disminuïda i anacrònica i molt  per sota del que demana la nostra societat. I això en ocasions pot arribar
a provocar  disfuncions en la resposta correcta a  una determinada emergència. Ara doncs  tenim  l’oportunitat de reactivar el pla d’inversions que l’anterior equip del Departament d’Interior va comprometre.
Un altre dany, poc visible,  que ha ocasionat l’aplicació del 155 a la Generalitat, és en relació al fet  que l’absència de lideratge polític ha adormit la maquinària burocràtica. Sense lideratges, no hi ha objectius, ni a mig ni a curt termini. Per tant, quan els temes s’encallen, simplement es queden allà: ningú de dalt estira perquè es remoguin els pals a les rodes. I tampoc hi ha oposició per treure els colors a cap dirigent.
Pel que fa als Bombers de la Generalitat  demanem al nou equip del Departament d’Interior que estigui disposat a prémer l’accelerador en relació al  pressupost, i que hi dediqui  temps i  esforç. I també els volem desitjar sort i encert.
Bombers per la República (ANC)