Volem un projecte de Seguretat Nacional ja!

Comparteix!

Una vegada no tinguem presos polítics ni exiliats caldrà parlar clar i fer catarsi del perquè del fracàs de la primera batalla per la independència i la República. Hem de tenir clar que cap nació ha assolit la seva sobirania sense arriscar-se ni tenir sentit d’Estat i menys encara sense tenir un projecte clar de seguretat nacional.

Els catalans no hem sigut capaços, en els últims tres-cents anys, de crear veritables estructures d’Estat: Només molts papers i documents fets per aficionats i en el cas de la seguretat sense tenir en compte la força i la experiència de l’Estat espanyol. Un estat hereu de quaranta anys de règim franquista i d’una transició democràtica feta per tal que res canviés. I un estat que, a més a més,  ha aconseguit una victòria militar a Euskadi amb els GAL i sense respectar els drets humans, deixant així «tacats de sang» els FCSE.

Així mentre l’Estat ha utilitzat sense contemplacions i reiteradament tota la seva força contra qualsevol intent de construcció d’un projecte nacional català el nostres successius Governs han actuat amb el lliri a la mà i potenciant les polítiques «happy flowers» convertint Catalunya en el lloc on es concentren més centres per a la Pau d’Europa.

És hora que Catalunya apliqui una política realista de seguretat nacional. Cal que deixem els aficionats per a un altre moment i posem a Interior un equip amb projecte nacional i que tingui en compte l’actual correlació de forces. No pot ésser que cada vegada que es produeix un canvi al capdavant d’Interior es facin experiments i menys encara si es fan amb prepotència vers els 17.000 professionals de la nostra policia. Un col·lectiu de la seguretat que ratlla els 35.000 efectius. Som conscients del nostre potencial? Mossos, Policies Locals, Bombers, Protecció Civil,Rurals i Unitats d’emergència necessiten un projecte, il·lusió i inversions, a més a més de voluntat política.

Caldrà també afrontar amb realisme la relació de les nostres forces de seguretat amb els CFSE. Serà imprescindible en la nova transició nacional.

Així doncs al  Parlament s’hi hauria de generar un projecte, conjuntament amb membres de la nostra seguretat, que evités qualsevol reiteració de polítics sense experiència en l’àmbit de la seguretat. Des del CEEC estem elaborant un Pla de Seguretat Nacional que farem públic el proper mes d’octubre. En relació a aquest esperem propostes i aportacions. (presidencia@ceec.cat)

És imprescindible que des de ja comencem a actuar amb contundència utilitzant la informació i la intel·ligència per tal de tallar d’arrel els successius actes de violència que s’han perpetrat s Catalunya en els últims mesos, sobretot des de l’extrema dreta, però també des de qualsevol tipus d’ideologia.

Finalment els membres del CEEC volem fer arribar la nostra solidaritat amb tots els presos polítics i amb tots els polítics que es troben exiliats i en particular amb el conseller Joaquim Forn i amb els processats Major Trapero, intendent Laplana, secretari general Puig, director generar Soler i desenes i desenes de comandaments i agents.

Comissió Política del CEEC