Una policia colonial?

Comparteix!

Experts en seguretat i comandaments de la nostra policia comentaven fa uns dies que la situació que viu el cos és insostenible. Cada dia que passa, tot i la gran professionalitat i voluntat de servei dels nostres professionals de la seguretat, Catalunya avança cap a consolidar un servei policial purament indígena i controlat absolutament per la metròpoli en el que es prioritza les forces colonitzadores, els «CFSE» passant per sobre de les del país. A les que a més a més, s’utilitza per reprimir, en el dia a dia, els moviments polítics i socials que es mobilitzen contra el 155 i la política colonial de l’Estat- L’objectiu és clar: Desprestigiar els Mossos davant del sobiranisme.

D’una altra banda, més de tres-cents Mossos estan sent investigats pel DAI (Departament d’Afers Interns). Un departament cada dia més subordinat als interessos de l’Estat i al seu objectiu de perseguir els fets de l’1-O.

També continua viva l’ofensiva contra els Mossos per part dels mitjans de comunicació estatals als que se’ls ha afegit el Periódico. Aquest últim ha publicat últimament diverses portades crítiques amb la policia catalana a l’alçada d’algunes del Mundo, la Razón o l’ABC. Sembla que contra els Mossos hi hagi barra lliure. Cada vegada més la nostra policia és tractada com una mera policia indígena a la que cal vigilar i reeducar.

Tot plegat està provocant un cert desencís i desmoralització entre els nostres professionals de la seguretat. A més a més, tot sembla indicar que no només els Mossos estarien en el punt de mira de l’Estat sinó que els Bombers, als que no perdonen el seu protagonisme l’1-, serien els següents. Segons algunes fonts s’estaria preparant una certa militarització d’aquest cos a través de la UME. (Unitat Militar d’Emergències).

Per tal d’intentar frenar l’ofensiva per part de l’Estat i la seva Quinta Columna en la Policia de Catalunya i la resta de forces de seguretat catalanes, ens cal un govern de la Generalitat amb un Departament d’Interior amb idees clares i amb persones que coneguin la seva problemàtica i la seva complexitat.

Els 35.000 membres de la seguretat de Catalunya: Mossos, locals, Bombers, Protecció Civil, Rurals i Emergències necessiten un projecte per encarar el futur, reforçar la seva autoestima i un Llibre Blanc sobre la seva realitat i els nous reptes.

L’1-O van estar al seu lloc i ara no es mereixen que la nostra classe política llenci pilotes fora per tal de no assumir el comandament polític d’un Departament d’Interior o Seguretat Nacional.

Prou improvisacions! Prou Experiments!

Comissió Política del CEEC