Una nova promoció de cinc-cents Mossos d’Esquadra

Comparteix!

Després de sis anys en els que només ha sortit de l’Institut de la Seguretat Pública de Catalunya un únic Mosso d’Esquadra que havia vist ajornada la seva formació per qüestions de salut, ara sembla que el Departament de l’Interior convocarà una nova promoció de cinc-cents nous agents.

En aqueta nova promoció no hi haurà limitacions d’edat ja que aquestes s’han eliminat i la pretensió és  que els nous agents disposin  en la seva majoria  d’un nivell d’estudis  mitjans o superiors.

Des del CEEC saludem aquesta iniciativa ja que actualment la plantilla dels Mossos no arriba als 16.800 agents quan havia arribat a tenir-ne més de 17.000.

Així, aquestes cinc-centes incorporacions haurien de venir acompanyades de posteriors promocions fins arribar als 18000 o 19000 agents que es necessiten per cobrir les actuals necessitats de seguretat a Catalunya.

Això sense tenir en compte que si el referèndum de l’1 d’octubre acaba desenvocant  en la creació d’un nou estat català encara es necessitaran més agents. Almenys un mínim de 1500 a per cobrir les competències que avui fan la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

El CEEC es pregunta al respecte  si l’actual equip de direcció i pedagògic de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya és el més adequat per aquesta nova etapa i pas endavant de la nostra seguretat nacional.

És d’una gran irresponsabilitat que a només quatre mesos  d’una possible situació institucional del país l’ISPC no estigui treballant divuit hores al dia preparant els quadres que poguessin fer-se càrrec de les responsabilitats i competències.

Comissió Política del CEEC