Un Departament d’Interior amb vocació de futur

Comparteix!

A continuació tornem a publicar aquest article que creiem torna a estar d’actualitat tenint en compte que en els propers dies s’ha de constituir el nou Govern.

 

El CEEC urgeix a que es constitueixi el Govern de la Generalitat i especialment  un Departament d’Interior amb vocació de no repetir els errors del passat. Un passat en els que el cos dels Mossos d’Esquadra, els Bombers i la resta de cossos de seguretat de Catalunya han hagut de  patir les conseqüències derivades de no comptar amb un projecte Nacional de Seguretat.

I és en aquesta situació d’excepcionalitat que creiem que les prioritats són les següents:

  1. Crear un equip amb un projecte clar al capdavant del Departament d’Interior que en  recuperi la moral dels seus professionals, sobre els quals els últims mesos l’Estat ha posat el seu punt de mira per tal de convertir-los en uns simples cossos auxiliars dels CFSE i sense respectar-ne les seves competències exclusives.
  2. Defensa aferrissada dels efectius i els comandaments que van complir amb el seu deure el passat 1-O. Demanem, també,  respecte professional per les maneres de fer i les prioritats dels nostres cossos i forces de seguretat i emergències.
  3. Potenciació de l’ ISPC de Mollet per tal de convertir-lo en l’eina cabdal del Departament d’Interior. L’ISPC ha d’ésser clau de cara a formar les noves promocions dels cossos de seguretat i emergències públics, reciclar les ja existents  i controlar la formació que es dóna als professionals de la seguretat privada.
  4. Crear un Centre Nacional per a les unitats especials de la Policia de Catalunya que es converteixi en la seva base operativa (deixant el centre actual d’Egara a Sabadell)  de cara a millorar-ne els serveis centrals i les seves unitats.
  5. Creació de noves unitats dedicades a aquelles competències que encara no s’han pogut desenvolupar com poden ser la de la lluita contra la corrupció i  estrangeria  entre d’altres.
  6. Creació de la figura de Comissari o Secretari General de Seguretat amb la missió de millorar la coordinació de totes les forces de seguretat i emergències  amb les dels CFSE que operen a Catalunya.
  7. Creació dels Serveis d’Estudis d’Interior que haurien d’elaborar el Llibre Blanc de la Seguretat Nacional i coordinar i reordenar els documents i estudis ja existents. També s’hauria d’editar una revista, tan en format paper com en digital, amb la intenció de generar una consciència de seguretat en la ciutadania i per tal d’obrir el debat teòric sobre el model actual de seguretat i el que caldria desenvolupar en un futur.

 

Comissió política del CEEC

(Article publicat anteriorment amb data 19-2-18)