“Res del que faci la policia no pot aturar la pèrdua de vides”

Comparteix!

Coincidint amb una intervenció seva al Cidob la Vanguardia ha entrevistat al membre de la Cambra dels Lords des del 1988, Toby Harris.   Harris va encapçalar els laboristes a l’ Assemblea de Londres i va presidir l’autoritat de la Policia Metropolitana entre el 2000 i el 2004, per després ser supervisor d’Interior del mateix Scotland Yard. L’octubre del 2016 va presentar, per encàrrec de l’alcalde Sadiq Khan, un informe amb 127 recomanacions sobre prevenció i resposta a atacs terroristes.

Respecte aquest informe ens diu Harris que “La tasca que em va encomanar l’alcalde va ser poder dir si estem preparats per a una emergència terrorista” i ell ha arribat a la  conclusió que “Hi ha hagut un progrés enorme en els últims sis anys”  però alhora afirma que “El dilema per als que ens dediquem a temes policials és que no hi ha garantia de seguretat, res del que es facis no pot evitar la pèrdua de vides” i és que afegeix “Pots duplicar, quadruplicar el nombre de policies però amb això no millores gaire el temps de resposta. Salvaries algunes vides però no pots evitar la pèrdua d’altres.

Tot i aquesta afirmació no està d’acord amba Theresa May quan aquesta va dir que importa que hi hagi un 20% menys de policies i critica que aquesta reducció s’està fent sobretot en policies que patrullen els barris que creu són molt importants “per fer confiança”.

Pel que fa a les xarxes socials i la difusió que aquestes fan dels atemptats terroristes afirma Harris que  “Hi ha d’haver una veu autoritzada que digui què passa. Ràpid, repetidament” i afegeix “No es poden aturar les xarxes socials però almenys pots recordar a la gent que sigui responsable i donar informació real. Aquest ha de ser l’objectiu”.

 

La Vanguardia 11-6-2017