Rahola:”l’Estat no va existir a Catalunya, perquè l’altre Estat, el que aspira a ser-ho, va demostrar gosadia i eficàcia”

Comparteix!

En un article a la Vanguardia Pilar Rahola assegura en relació a la feina feta pels Mossos d’Esquadra que aquests  “Van fer massa bé la seva feina. Malgrat que la tragèdia ens havia gelat el cor i re­collíem bocins de dolor, la societat s’alçava damunt la mort i elevava el crit de la vida, mentre la nostra policia, aquells Mossos tan sovint vi­lipendiats, feien massa bé la seva feina”.

I al respecte afegeix “Durant una setmana, que devia semblar una eternitat als voltants del poder central, aquell que s’alimenta de l’orgull sobreactuat, l’Estat no va existir a Catalunya, perquè l’altre Estat, el que aspira a ser-ho, va demostrar gosadia i eficàcia. I quan l’eficàcia es marida amb la seguretat, en temps de la por i la incertesa, es revesteix de prestigi”.

Així, per a Rahola calia “reaccionar. L’1-O és a les portes, la Diada s’entreveu massiva i encara que el soroll utilitza paraules gruixudes, ningú no sap com parar la marabunta catalana. La determinació de votar està intacta, creixen les voluntats, gairebé a punt la logística, i només sembla possible aturar-ho per força. Però qui vol la imatge d’un Estat enviant la policia a perseguir urnes? O, també nefast, qui està disposat a forçar la legalitat fins al punt d’il·legalitzar el Govern? Sols faltava que els Mossos fessin massa bé la seva feina”.

I conclou “el soroll havia començat i creixia als micròfons, als papers, en les declaracions. I no es tractava d’informar millor, sinó d’embolicar, contaminar, crear un indici de dubte. Allò dels bons advocats amb els jurats populars. És a dir, es tractava d’embrutar el bon nom que els Mossos havien aconseguit, inesperadament, perquè havien fet bé, massa bé, la seva feina. Res, ­diuen que fan periodisme. Pravda també ho assegurava”.

La Vanguardia 1-9-2017