L’USPAC demana l’equiparació real amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

Comparteix!

En un comunicat titulat “VOLEM L’EQUIPARACIÓ AMB LA GC I PN” el sindicat independent dels Mossos l’ USPAC  demana tenir els mateixos drets que Guàrdia Civil i Policia Nacional.

A continuació i pel seu interès el reproduïm:

USPAC considera desigual i injust que les condicions laborals dels membres del cos de Mossos d’Esquadra, com a policia integral de Catalunya, siguin inferiors a la d’altres cos policials que desenvolupen la mateixa funció policial.

Que aquest tracte discriminatori és propiciat durant els últims anys per la Generalitat de Catalunya, pels diferents Consellers d’Interiors, pels Directors Generals que han passat amb connivència amb el sindicat SAP-UGT i, en especial, des de la Subdirecció General de Recursos Humans que de facto fa en l’actualitat la funció de Direcció General de la Policia.

Que des del Ministerio del Interior del Gobierno de España es preveu una equiparació salarial dels cossos i forces de seguretat de l’Estat amb els Mossos d’Esquadra, si bé no té com a contrapartida l’equiparació de Mossos amb els avantatges, subvencions, ajudes i prestacions de Seguretat Social d’aquells cossos.

Que els Mossos d’Esquadra no són una policia de segona, i l’actitud obstativa de la Generalitat de Catalunya vers la nostra policia en pro d’interessos particulars de manteniment del càrrec, fa que quedem menyspreats, i es vulneri clarament la nostra imatge, honor i prestigi davant la ciutadania.

Que per aquests motius, des d’USPAC s’encapçala la reivindicació d’equiparació de les condicions laborals dels Mossos d’Esquadra amb la resta de cossos policials i es posa fil a l’agulla demanant una Comissió de caràcter temporal al Consell de la Policia per tractar aquesta qüestió, i particular es demana el reconeixement dels següents drets pels nostres agents dels Mossos d’Esquadra, que ja tenen altres cossos:

  1. Dret a accedir a la reserva als 56 anys aquells que hagin iniciat el servei abans de 1999 i als 58 anys la resta. (Ley 29/2014, de 28 de noviembre, de Régimen del Personal de la Guardia Civil, art.93).
  1. Dret a accedir a la jubilació voluntària als 60 anys, aquells que tinguin una antiguitat de 30 anys al servei.

[LLEGIR MES]