Ens preocupa la Seguretat Nacional?

Comparteix!

El CEEC viu en la contradicció de voler denunciar la crítica situació que viu Catalunya com a conseqüència del 155 i la por que si ho fa pot contribuir, sense voler-ho, a donar arguments a aquells que volen destruir la política d’Interior i de seguretat nacional feta fins ara . No volem tampoc perjudicar els presos polítics ni influir negativament en les investigacions i la persecució de la que està sent objecte tota la cúpula del Departament. Des de Madrid pretenen menystenir-nos i reduir-nos per tal de convertir-nos en una mera eina al servei dels CFSE i del Ministeri de l’Interior.

El que si que volem manifestar és la nostra perplexitat davant el fet que cap de les dues forces que estarien negociant la configuració del nou executiu no semblen tenir cap interès en assumir la cartera d’Interior. Ens sembla tot plegat esperpèntic i desolador. Portem més de trenta anys aguantant aquesta manera de fet acomplexada i irresponsable quan es tracta de gestionar les polítiques de seguretat. I tot i tenir-ho tot en contra, els nostres professionals de la seguretat i les emergències de Catalunya han estat capaços de construir un aparell potent eficaç i modern. Un aparell dedicat a servir als ciutadans de Catalunya i les seves Institucions.

També volem reclamar, una vegada més, la imperiosa necessitat d’elaborar un llibre blanc sobre seguretat nacional que analitzi d’on venim, allò fet fins ara i com cal afrontar els reptes de futur. I és que estem absolutament convençuts que tenim les persones i la intel·ligència per tal de col·locar el nostre sistema de seguretat entre els de les nacions més desenvolupades del món al respecte.

I tot això no es podrà fer sense posar al capdavant un equip fort i professional que cregui en el que està fent i que estigui disposat a arriscar. Portem masses anys d’improvitzacions i experiments. Ha arribat l’hora de dir prou i exigir a les nostres forces polítiques que incloguin entre les seves prioritats la nostra Seguretat Nacional i si pot ser, com ja es va dur a terme fa trenta-cinc anys enrere, fer-ho des de la transversalitat.

Miquel Sellarès

President del CEEC