Enderroquem la comissaria de la CPN de la Via Laietana!

Comparteix!

Des de fa més d’una dècada el CEEC i altres entitats de la seguretat pública i associacions cíviques han reclamat i continuem reclamant que s’enderroqui la comissaria que el cos de la Policia Nacional té a  la Via Laietana.

És necessari que aquest espai serveixi per honorar als represaliats i als torturats per la policia franquista i a la vegada serveixi també per honorar la Policia d’Assalt i la Guàrdia Civil que el 18 de juliol de 1936 es van mantenir fidels a la República i a la Generalitat de Catalunya i que van ser decisius per combatre i aixafar la rebel·lió feixista a Barcelona.

Així, en el lloc que encara avui ocupa la comissaria superior de policia espanyola  a Barcelona hauria de convertir-se en un jardí i un monument als represaliats i al general de la Guàrdia Civil, Antonio Escobar, que va ser afusellat l’any 1940 per la seva fidelitat al poder legalment constituït.

Insistim en aquesta reivindicació  perquè en aquests moments l’Ajuntament de Barcelona s’està replantejant la reforma urbanística d’aquesta via.

A més a més  el CPN ja disposa d’altres instal·lacions  més que suficients a la Verneda. Així doncs, l’edifici de la Via Laietana no és més que un símbol que a una gran part de la ciutadania de Catalunya li produeix rebuig pel seu negre passat.

Comissió Política del CEEC.