Els primers 100 dies a Interior: sobretot evitem la prepotència

Comparteix!

El cos dels Mossos d’Esquadra, els nostres Bombers i la resta de funcionaris públics d’Interior es mereixen que el nou equip polític actuï amb més prudència tot prioritzant la cohesió interna i que  entengui que es tracta de cossos plurals.

Certes actituds prepotents poden arribar a ser perilloses en el si d’uns cossos que el que necessiten ara és l’homenatge i el reconeixement per part del Govern de la Generalitat i la ciutadania. I és que la gran majoria dels seus membres han patit disciplinadament la incompetència i l’inexistent política nacional d’Interior, la manca de sentit d’estat i sobretot de manca de Projecte de Seguretat Nacional. A tot això cal afegir-hi els efectes del 155 i l’intent per part de l’Estat de convertir-los en cossos «indígenes» enfrontats al seu poble.

L’equip actual d’Interior no compte amb el perfil transversal que el CEEC ha defensat sempre que ha de tenir. Dirigir la seguretat nacional des d’una opció estrictament partidista és viable però no recomanable i molt menys en la situació actual. Així, caldria que l’equip del nou conseller, Miquel Buch, reflexioni al respecte dels errors comesos en els seus primers dies de gestió i sigui capaç de rectificar.

El CEEC ha publicat aquestes últimes setmanes quatre articles que poden ajudar a entendre l’actual situació d’Interior. Es tracta de reflexions que segons el nostre parer caldria tenir en compte:

1) “Nou Govern, vells reptes”

2) “Interior després del 155”

3) “Un departament d’Interior amb vocació de futur”

4) “Reconstruir els Mossos d’Esquadra”

El CEEC demana respecte per a tots els funcionaris que durant el 155 han mantingut la professionalitat dels cossos. Des del comissari Ferran López fins l’últim dels seus funcionaris. Creiem doncs que potser no és el moment, encara, de fer catarsi que caldrà però tampoc és l’hora d’actuar amb prepotència.

Finalment el CEEC reclama,de nou, la posada en llibertat de l’anterior conseller d’Interior, Joaquim Forn, i es solidaritza amb el Major Trapero, la intendent Teresa Laplana i el secretari general, César Puig.

Comissió Política del CEEC