El sindicat Eurocop reivindica l’entrada dels Mossos a l’Europol

Comparteix!

En declaracions a l’ACN la presidenta del sindicat de policies europeus Eurocop, Àngels Bosch, ha afirmat que “Excloure els Mossos d’Esquadra de les bases de dades de l’Oficina Europea de Policia, l’Europol, pot comprometre la seguretat de tot el continent” ja que ha afegit que “A Catalunya tenim bona part de la frontera entre els estats espanyol i francès, i els Mossos són la força competent en la seguretat al territori; per tant, és normal que puguin ser en els fòrums de l’Europol”.

Bosch ha vlgut reclacar que  els Mossos són “policia integral, també en matèria de lluita antiterrorista i crim organitzat”. Per a aquesta l’Europol hauria de poder tenir contacte directe amb totes les autoritats competents en seguretat a cada estat de la Unió Europea. De fet els Mossos fa anys que reivindiquen el seu ingrés  i més després que aquesta setmana s’hagi permès  l’ingrés de l’Ertzaintza basca.

Finalment ha volgut recordar “que el Ministeri de l’Interior espanyol també és responsable de la seguretat dels ciutadans de Catalunya”.