El Procés i el CEEC

Comparteix!

Des de 1983, el CEEC ha treballat amb tota mena d’impediments i incomprensions. La línia d’actuació del CEEC ha estat la de sensibilitzar i crear quadres que, en un futur, generessin consciència nacional de
seguretat. Sensibilitat sobre la necessitat d’estructurar un model de seguretat integral: la Policia de Catalunya (Mossos i Policies Locals),Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil i Emergències. Hem fet molt de camí, no al nivell que havíem somiat, però avui més de 35.000 efectius són, cada vegada més, una sòlida i professional realitat.
Avui, Catalunya es troba en una cruïlla històrica, davant del repte de l’1-O. El 80% de la ciutadania d’aquest país –Cossos de Seguretat inclosos- volen decidir democràticament el seu futur.
El CEEC, que forma part conjuntament amb milers d’associacions i entitats del Pacte pel Dret a Decidir, és i serà coherent en la defensa d’aquest, però sempre amb ple respecte a la pluralitat del col.lectiu de la seguretat.
El CEEC és conscient que ningú pot jugar amb foc, amb la violència i, menys encara, amb les Forces de Seguretat d’un país. Per aquesta raó, el CEEC recomana que els professionals de la seguretat es mantinguin al marge del con=icte Espanya envers Catalunya. Cal que es limitin al compliment de les lleis vigents del seu país i que siguin >dels a les seves institucions nacionals. Més important encara, que avortin mitjançant la informació, la intel.ligència i la intervenció – si cal – tots aquells moviments/accions que intentin trencar la pau, el respecte en què viu i gaudeix el poble de Catalunya. Ningú pot pretendre trencar la pau social, cívica, més encara, trencar la unitat del poble català.
El CEEC està al costat de tots els professionals de la seguretat i creu i espera que tots i cadascun d’ells sabran estar al nivell que requereix aquest moment històric irrepetible.
El CEEC també vol dirigir-se amb respecte als Cossos i Forces de Seguretat de l’’Estat (CFSE) i, sobretot, a aquells milers de professionals que viuen i treballen a Catalunya, des de fa anys, amb les seves famílies, per demanar-los-hi que no es deixin utilitzar ni manipular com a “pretorians” del nacionalisme espanyol, hereus del franquisme. Ells coneixen com és el poble català, com actua i com es comportaa,
Comissió Política del CEEC