El CEEC es solidaritza amb la Policia de la Generalitat i el conseller Forn

Comparteix!

Davant l‘inacceptable intromissió de la Fiscalia i del Ministeri de l’Interior, en un intent d’usurpar les competències dels Mossos d’Esquadra i assumir-ne el control, el CEEC vol manifestar el següent:

1- La nostra solidaritat amb la Policia de la Generalitat i el conseller d’Interior, Joaquim Form, per la fermesa demostrada en defensa del nostre model policial.

2- Considerem que posar la nostra policia nacional i integral sota comandament d’un militar que inclou un passat negre a Euskadi és inadmissible. També creiem que aquest fet vulneraria de ple l’autonomia catalana i militaritzaria uns cossos civils com són els dels Mossos i les nostres policies locals.

3- Creiem que el desconeixement que les forces de seguretat de l’estat tenen del nostre territori, la seva gent i la idiosincràsia pròpia de Catalunya els fa conflictius per si mateixos. (sobretot les unitats expedicionàries arribades d’arreu del territori espanyol)

4- Considerem que la nostra policia està plenament preparada per assumir totes les seves competències i així ho fa i ho demostra en la seva feina diària. No obstant això seria convenient que aquesta ampliés els seus efectius amb noves promocions, millorés els seus equipaments i aconseguís la seva participació directa en els diversos ens de coordinació existents, tant a nivell estatal com a nivell internacional.

5- Finalment demanem la solidaritat i el suport de tota la societat civil, les forces polítiques i sindicals, els col·legis professionals i la resta de cossos de seguretat i d’emergències de Catalunya per tal que es mobilitzin per defensar un dels eixos principals del nostre autogovern com és el de Policia de Catalunya.

Barcelona 23-9-2017

Comissió Política del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya