DAI: Esteu posant en risc l’autoestima dels Mossos

Comparteix!

El DAI (Divisió d’Afers Interns del cos dels Mossos d’Esquadra) és una unitat necessària i  imprescindible per a qualsevol policia moderna. Aquesta ha tingut una trajectòria remarcable però alhora plena de clarobscurs. Ha estat capaç, en primer terme, de mantenir la integritat de la nostra policia i ha actuat  per tal que la seva activitat professional no estigués marcada per corrupteles  ni toleràncies amb el món de la delinqüència. Tot i això, no està clara la seva actitud vers alguns posicionaments polítics dels seus companys del cos. Així,  s’ha tingut un accés de zel amb els sectors independentistes mentre que  no s’ha fet el mateix  amb els sectors unionistes.

Actualment el DAI corre el perill de caure en el desprestigi per la “cacera de bruixes” que està duent a terme contra els membres del cos dels Mossos d’Esquadra que segons els CFSE van tenir actituds tèbies el passat 1-O. La Col·laboració de la DAI amb els aparells de l’Estat hauria de tenir un límit per no destruir l’autoestima i la unitat del cos dels Mossos d’Esquadra.

El proper 22-D caldrà fer una gran reflexió sobre el model policial català i potser passar comptes d’aquesta nefasta etapa que ha representat el 155.