Comunicat del CEEC en relació al 155 i les seves conseqüències

Comparteix!

El CEEC davant l’actual situació política que viu el nostre país vol manifestar el següent:

Que la nostra lleialtat és amb el govern legítim escollit a les urnes  i al seu president, Carles Puigdemont i al seu vicepresident, Oriol Junqueras.

Com que no és funció del CEEC fer acció política només ens referirem estrictament a allò referent a l’àmbit que ens pertoca. O sigui la seguretat i l’estratègia.

  • Recomanem a tots els professionals de la Seguretat Pública que mantinguin el nivell d’autoexigència que els caracteritza i que, evitin en tot allò que els sigui possible, entrar en la contesa política.
  • Que continueu treballant amb professionalitat i voluntat de servei per impedir qualsevol violència, amb tolerància zero, i sense permetre cap tipus d’excepció.
  • L’article 155 us ha humiliat convertint-vos en cossos auxiliars de l’Estat. Estem segurs que aquesta situació se superarà després del 21-D gràcies a la voluntat majoritària del poble de Catalunya.
  • Caldrà que després de les eleccions exigim una gran comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, sobre l’Operació Anubis (de repressió de l’1-O) i sobre qui ha dirigit i pagat la gran operació mediàtica d’humiliació i desprestigi de la Policia de la Generalitat.
  • La retirada dels CFSE de Catalunya és una exigència per normalitzar la situació competencial i retornar la normalitat al nostre país.
  • La intolerable judicialització de l’actuació del Major José Luís Trapero en relació a l’1-O és intolerable sobretot si tenim en compte que els Mossos d’Esquadra van tancar més col.legis i van retirar més urnes que els CFSE i sense provocar ni un sol incident. Ens preguntem llavors com pot ser que el responsable de la pífia operativa d’aquests últims, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, encara no hagi estat ni requerit per donar explicacions al respecte.
  • Finalment volem denunciar que l’Estat per tal d’encobrir tota l’ofensiva contra Catalunya de l’1-O l’hagi declarat secret d’estat. Fet que no ens permetrà conèixer ni l’abast ni el cost d’aquest operatiu repressor.

Comissió Política del CEEC