Autoestima per a la nostra policia

Comparteix!

La policia de Catalunya és la suma de la Policia de la Generalitat i les nostres Guàrdies Urbanes i Policies Locals. La nostra classe política ha mostrat un gran acomplexament i incompetència vers la seguretat i encara menys sentit d’estat i seguretat nacional. I tot i això, els vint-i-set o vint-i-vuit mil agents s’han consolidat i davant del país són la seguretat integral i nacional.

Ni un sol incident ni cap tipus de violència des de l’inici del Procés i trenta-cinc anys ja de servei i consolidació d’un cert model policial.

Necessitaven els nostres professionals un reconeixement? Sí. I aquest desgraciadament ha vingut com a conseqüència d’un atemptat terrorista i de la posterior resposta ràpida i brillant per part d’aquests.

Ara toca una vegada exercit l’agraïment i el reconeixement del país a la seva seguretat nacional, construir-la i consolidar-la passi el que passi l’1-O. Catalunya s’haurà d’enfrontar ,d’una vegada per totes a la construcció d’una estructura de seguretat. Si assoleix ser un estat haurà de fer un pas endavant molt important: la creració d’un departament de segurett nacional que adeqüi els efectius actuals a una estructura d’estat que haurà d’assolir més responsabilitats, competències i coresponsabilització en el marc internacional.

Si l’1-O, en canvi, el país es queda de nou en el marc espanyol tampoc podrem acceptar continuar com fins ara i caldrà racionalitzar el model de seguretat que implicarà exigir a l’estat totes les competències i polítiques en matèria de seguretat, inclosos el comandament dels efectius dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat que actuen a Catalunya. Això es faria, com ja es va fer en temps de la República, mitjançant la creació del Comissari General de Seguretat de la Generalitat.

Catalunya independent o dependent haurà de replantejar-se, a fons, el seu model de seguretat i assolir que aquest exigeix més efectius, més mitjans i un pla a curt termini per fer aquest transcendental pas endavant.

El CEEC està preparant un Pla Estratègic per després de ‘l’1-O sigui quin sigui el resultat d’aquest. Hi ha tanta feina a fer…

Comissió Política del CEEC