1 d’Octubre : Operació de Càstig

Comparteix!

L’operatiu dels Cossos i Forces de Seguretat de l’estat, Guàrdia Civil i CNP,  desenvolupat per unitats d’aquests cossos expressament enviats des de fora de Catalunya han provocat  tot tipus d’especulacions i anàlisis polítics i tecnico-professionals.

Un d’ells l’han elaborat especialistes en tècniques de seguretat  i col·laboradors del Centre d’Estudis Estratègics de Londres, Centre d’Estudis Estratègics de Tel Aviv i el CEEC. I tots ells després d’analitzar en profunditat l’operatiu policial han arribat a les següents conclusions:

  • L’operatiu no pretenia només impedir la votació sinó que es tractava d’una seleccionada operació de càstig . Duta a terme en col·legis concrets per la seva significació política i d’altres a l’atzar per provocar por, terror i desmobilització. Aquest operatius recorden els que realitzaven la Gendarmeria francesa a Argelia.
  • Els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat disposen a Catalunya de comandaments capacitats per dur a terme l’operatiu encarregat per la fiscalia que coneix la idiosincràsia i la manera de ser del poble de Catalunya. Així doncs, la decisió d’enviar el tinent coronel, Diego Pérez de los Cobos,   conegut per les seves idees d’extrema dreta i la seva vinculació amb les clavegueres de l’Estat i la repressió a Euskadi, és una prova més que del que es tractava era de dur a terme, sobretot,  una operació de càstig.
  • Després de visualitzar les imatges de repressió sobre la població civil per part de Guàrdia Civil i Policia Nacional el passat 1 d’octubre els experts recomanen la retirada d’aquestes forces de Catalunya per la pressió a que aquestes estan sotmeses i que podrien provocar greus incidents amb la ciutadania.

Nota de Premsa del CEEC